Ljungblut pressemelding juli 2011

Fra Seigmen.no
Hopp til navigeringHopp til søk

Ljungblut – Over skyene skinner alltid solen

Release for nedlasting 12.08. CD og vinyl 19.08


Sannsynligvis er han en av de mest produktive og særegne låtskriver i norsk historie. I hvert fall om vi tar for oss pop og rock sjangeren.

Kim Ljung har mye på samvittigheten. Både Seigmen og Zeromancers karrierer har strekt seg over en tiårs periode.

”Over skyene skinner alltid solen” er Kim Ljungs 17. album som låtskriver og tekstforfatter. ”Albumet” er hans imponerende reise tilbake til der alt startet.

På norsk.


Ljungblut var bare ment som en avstikker. For syv år siden dukket ideen opp. Kim Ljung satt med en håndfull låter. Den melankolske nerven som en tydelig rød tråd i det mer nakne lydbildet. Han følte tiden var inne for en sterkere personlig tilnærming til sine trofaste fans.

Planen var å gjøre en firespors EP. Inspirasjonen han fant i et lite studio et steinkast unna stranden utenfor Tønsberg, var imidlertid overveldende.

Det endte opp med et dobbeltalbum under navnet, ”The other side of all things”. To år senere fulgte han opp med, ”Capitals”. Begge albumene er spekket med nydelige arrangementer hvor sårheten og de mer lekne sidene av Ljung kommer tydelig frem.


Overraskelsen denne gangen er altså at Kim Ljung er tilbake til sitt morsmål. Noe han ikke har vært siden platina-selgende ”Metropolis” med Seigmen i 1995.

Flere av låtene på ”Over skyene skinner alltid solen” ble spilt inn live i Athletic sound i Halden. Samme studio som Seigmen spilte inn sine første album for tjue år siden. Det å være tilbake var helt spesielt, forteller Ljung. ”Opptakene var ren magi. Vi brukte aldri mer enn to eller tre opptak per låt. Omtrent øyeblikkelig skjønte vi at dette var det endelige taket.”

Som ved de tidligere utgivelsene er albumet båret frem av mange av hans nåværende og tidligere bandmedlemmer.

”Over skyene skinner alltid solen” er mikset av Alex Møklebust. Erik Ljunggren (mannen som nylig styrte A-ha skuta under hele avskjedsturneen) står bak programmeringen av hit-potensielle, ”Adelsten”.


Dessverre er Ljung lite tilgjengelig ved denne utgivelsen. Hans kroniske migreneplager har satt ham ut av spill denne sommeren. Alle Zeromancers konserter er avlyst. Det samme er hans planer om Ljungbluts første opptredener rundt slippet av albumet.

Det hindrer ham imidlertid ikke fra å gjøre det samme geniale trekk som ved de foregående Ljungblut-utgivelsene.

Albumet blir kun trykt i et limitert opplag på CD og vinyl. Alle nummerert og signert av Ljung selv.
Release er 19. august. (thegarden.no pluss noen utvalgte butikker). En uke før, den 12. august er de tilgjengelig ved nedlasting.

Ljungblut – the band:

Kim Ljung
Dan Heide
Ted Skogmann
Sindre Pedersen
Joakim Brendsrød